LOADING CLOSE

Inspiratiedag met Rudy Vandamme & Philippe Bailleur & Pascal Van Loo

Inspiratiedag met Rudy Vandamme & Philippe Bailleur & Pascal Van Loo

Organisatie ontwikkeling – Building the bridge while walking on it – Makkelijker gezegd dan gedaan

Inspiratiedag voor leiders – 31 augustus

 

De complexiteit en de onzekerheid van deze tijd  vragen om nieuwe manieren van organiseren en nieuwe manieren van aansturen. De know how die je nodig hebt voor een geslaagde transitie is aan het ontstaan, in boeken, maar ook op de werkvloer en bij begeleiders van processen, die IN organisaties meedraaien om verandering te brengen. De know ontstaat vooral door zelf met veranderen bezig te zijn.

Hoe zet je een verandertraject in? Op welke manier houd je het gaande? Hoe blijf je ook je basisprocessen op peil houden? Op welke manier kan je kijken naar veranderprocessen?

Niet op alle vragen is een juist antwoord. We brengen je deze dag wel een aantal belangrijke principes die je houvast geven voor een geslaagde transitiebeweging.

Drie doorwinterde begeleiders van ontwikkelingsprocessen leggen hun ervaringskennis bij elkaar. Dat levert gegarandeerd boeiend materiaal op om over uit te wisselen.

Op 31 augustus dag gaan we samen aan de slag:

 

PROGRAMMA

09.30u – 10.15u: verwelkoming en inleiding door de dagvoorzitter Renske Douwes Dekker.

10.15u 11.15u: Deel 1: Pascal Van Loo vertelt een case waarin hij een organisatieontwikkeling jarenlang van binnenuit begeleidt: waar beginnen, bij stevige structuuringrepen of bij cultuurverandering?

11.30u – 11.40u: reflectie door Prof. René Bouwen

11.40u – 12.40u: Deel 2: Philippe Bailleur vertelt een case hoe hij trauma-geïnformeerd werkt met het totale systeem van een organisatie: hoe haal je de hete angel er uit?

12.40u – 12.50u: reflectie door Prof. René Bouwen

13.00u – 14.00u: lunch en netwerk moment

14.00u – 15.00u: Deel 3: Rudy Vandamme vertelt enkele cases die de krachtige bijdrage van persoonlijke ontwikkeling van alle betrokkenen illustreert: hoe ver kunnen we gaan in ‘persoonlijk’ met elkaar omgaan?

15.00u – 15.10u: reflectie door Prof. René Bouwen

15.30u – 16.30u: Deel 4: Kenniscreatie en toetsen aan de eigen case: hoe leidinggeven aan organisatieontwikkeling in onzekere tijden?

16.30u – 17.00u: afsluiting door de dagvoorzitter.

 

WAAR, WANNEER EN HOE?

31 augustus 2018, Domein Koningsteen, Kapelle-op-den-Bos (20km ten zuiden van Antwerpen), België (www.koningsteen.be)

Vroegboekkorting tot 1 juli. Meer informatie en inschrijving via deze link.

Een reactie achterlaten